Дизайнерите отказват да правят дрехи, за да се поберат на американските жени.

Когато бях главен творчески директор на Лиз Клейборн Inc., прекарах една добра сума от време на път домакин модни ревюта за да подчертае нашите марки. Нашият екип направи точка на запазване на модели с различни размери, форми и възрасти, тъй като една от мисиите на концертите е да образова публиката за това как те биха могли да изглеждат най-добре. На Q & A след едно събитие в Нешвил през 2010 г., една жена се изправи, свали сакото си и каза, с трогателна откровеност: „Тим, ​​погледни ме. Аз съм една кутия на върха, голяма, квадратна кутия. Как мога да се обличаш тази форма и не изглежда като краен защитник „Това е въпрос, бях чувал отново и отново по време на турнето: Жените, които са по-големи от размера на 12 винаги е искал да знам, как мога да изглежда добре, и защо се дизайнери ме игнорират?

В Ню Йорк Седмица на модата, която започва в четвъртък по-голямата част от американските жени са малко вероятно да получите много внимание, един от двамата. Дизайнерите пазят своите колекции плътно в тайна преди да ги изпратите по пистата, но ако последните години са индикации за това, което ще стане, плюс размер погледи ще бъдат в недостиг. Разбира се, в Ню Йорк Седмица на модата през 2015 г., Marc Jacobs и Софи Theallet всяка черта на модела плюс-размер, и Ашли Греъм дебютира й плюс-размер линия дамско бельо. Но тези движения са много изключение, а не правило.

Седмица на модата се разхожда в Ню Йорк Постави Share Играйте Video2: 15
Дизайнерите се подготвят, за да покажат своята пролет / лято 2017 колекции на модните приобщените и фенове. (Reuters)
Обичам американската модна индустрия, но тя има много проблеми, и един от тях е най-загадъчен начин тя е обърнала гръб на жените плюс-размер. Това е озадачаващо главоблъсканица. Средната американска жена сега носи между размер 16 и размер 18, според ново изследване от Washington State University. Има 100 жени милиона плюс размер в Америка, и, за последните три години, те са се увеличили разходите си за дрехи по-бързо, отколкото техните колеги направо размер. Има пари, за да се направи тук (милиарда $ 20,4, до 17% от 2013 г.). Но много дизайнери – капе с презрение, липсва въображение или просто твърде страхлив, за да поемат риск – все още отказват да правят дрехи за тях.

В допълнение към факта, че повечето дизайнери макс при размер 12, при избора на предмети плюс-размер, които се предлагат на много търговци на дребно е нищожна в сравнение с това, което е достъпно за размер 2 жена. Според анализ на Bloomberg, само 8,5% от рокли на Nordstrom.com май са плюс-размер. На уебсайта J.C. Penney, тя е 16%; Nike.com имаше едва пет елемента – общо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *