Дрехи, които предизвикват бунтове

1. шапка

През 1797, Лондон галантерист John Hetherington бе теглен в съда по обвинения за нарушаване на мира на краля, признат за виновен и осъден да заплати £ 50 глоба. Неговото престъпление? Облечена в копринена шапка, или, както е било описано в съда, „се появява на обществени места носенето на главата си един висок структура като блестящ блясък и са изчислени да плашат плахи хора.“ ?? Според съвременните доклади, хора освиркаха, кучета лаеха, жени припаднаха, и малко момче, претърпени счупена ръка след зрители формира около нещастния господин Hetherington.

Топ шапки бяха очевидно извън закона в Лондон за известно време след това, въпреки че не е за много дълги-50 години по-късно, принц Алберт, подсилен популярност шапката си в Англия, като се носи една, и за установяване на върховенството на шапка за поколения напред. В Америка, това е почти невъзможно да си представим Ейбрахам Линкълн без него, Monopoly просто не би бил същият без него, и какво друго би Чичо Сам вероятно се носят?

2. сламени шапки

Приемане на шапката се разраства и от 1920 година, жените не примират и кучета не лаят, когато видя господа облечени по следния начин. Но сламената шапка, обаче, това е друга история.

Десетки бяха арестувани и глобени в течение на бунтовете и хората, включително и такива от дежурство и вероятно сламена шапка-облечен полицаи, бяха ранени.

Странното е, че същия този сценарий бе разгъната само осем години по-рано, в Bridgeton, Ню Джърси, когато официалния край на шапката сезон беше 1 септември на шапка-захващащи започна като братство шега, но бързо прерасна в насилие, тъй като хората получиха шумен и шапковидна носят започнаха да отвърне на удара. В крайна сметка, на полицията и противопожарната трябваше да се нарича, за да покоря метежниците и добър брой от тях са били теглени в съда.

3. футболен Джърси

roose.jpg
Футболни фенове никога не са имали много по-трудно намирането на неща, за да Riot около, ползващи се с известност, тъй като някои от най-бесен на спортните фенове. Но да се върнем през 1910 г., тя е една статия на дрехи, които според сведенията предизвика бунт в един футболен мач. Очевидно е, че известният вратар Leigh Richmond Roose предизвика скандал, когато той играе като гост за гостите, Порт Вейл в мач резерви срещу бившия си клуб, Стоук и настоя за носене на стария си Стоук Сити на отбора. Въпреки, че той спечели Man-на-на-Match, това не попречи на феновете бунтове и играчи.

4. панталони поли

Париж отнема неговата модна много, много сериозно. Така че сериозно, в действителност, че носенето на нещо погрешно е всъщност предизвика безредици.

През 1911 г., две съперничещи парижките модни къщи предприеха „панталони поли,“ ?? нововъведение в мода, която стъпи на много фиксирана линия между половете и сякаш обещават по-голяма гъвкавост за жените като цяло. Имаше две различни версии на полата на панталона: Единият беше нещо като провиснал панталон с много ниско висящи чатала, описан като „един чувал с дупки, направени за краката, за да мине през“ ?? не за разлика от модата на високите улици днес, а другата двойка от един и същи вид на панталоните гарнирани с прекалено пола, отново, не за разлика от High Street мода от днес. И двете версии са били пуснати от модели в деня на откриването на състезателния сезон за общото отвращение и погнуса, но за щастие, не насилие.

Той не беше до дамите се опитали да алея бъдещите им моди на булевардите, че бой с юмруци, започнати-най l’Opera площад, бедните модели бяха нападнати от подигравателни тълпа на модни филистимци, който извади косата си, стъпкани шапките , и да ги намали до сълзи. А отбор на полицейски служители по отношение на велосипедите са били изпратени, за да спаси момичетата и ги придружи до безопасността.

5. обвивка ПРЕСТИЛКИ

Бунтове в Париж получаваме-хора в Париж обичат всяко извинение, добро или не, да се бунт, но в нищо-отива Кони Айлънд? Bizarre, но е истина.

През 1908 г., две жени, облечени в дръзки обвивка, или Directoire, поли-много здраво, макар че дълго, поли-бяха принудени да потърсят убежище в автомобилна от един ядосан, натиснете тълпа, докато те са били спасени от полицията. Според един съвременен доклад от New York Times, двете жени, облечени в „стомана сиво“ ?? и „вбесен р

Един коментар към “Дрехи, които предизвикват бунтове”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *